Thursday, March 18, 2010

Ja ongi märkamatult möödunud juba kaheksa päeva minu viimasest postitusest. Täna on täpipealt selline ilm, kui oli eelmisel aastal, siis kui ma siit saarelt lahkusin. Meeletu vihm vaheldudes päikesepaistega. Kuna siin viimasel ajal elu suht palavaks ja lämbeks oli muutumas, siis tänane vihm ja veidi jahedam kliima on päris mõnus kohe. Mul hommiku otsa juba toa ukslahti olnud.

Eile hommikul saatsime Caspari ja Indy ja veel mõned eestlased ära ja pealelõuna veetsime Lingganay resordis. Tegemist siis äärmiselt ilusa kohaga. Resort asub mäe otsas vaatega ühelt poolt tervele surfirannale ja teiseltpoolt vihmamets ja Panay saare mäed. Kõigepealt käisime nende basseinis seal ujumas. Kuna Ivelettet jälle nohu vaevab, siis otsustasime sealsesse soolavette tema nina loputama minna. Ujumine talle ikka hullult meeldiv, praegu tunneb end juba kui kala vees. Nii kui basseini siseneme, hakkab käte ja jalgadega vehkima energiliselt. Muidugi ülejäänud ajast kui ta basseinis ei ole, siis üldiselt vehib ka koguaeg käte ja jalgadega, aga vees näeb see päris ujumise moodi välja ja eriti armas on kuidas ta kõhuli olles mullikesi püüda üritab. :D. Peale ujumist veetsime terve pealelõuna ühe eestlastest perekonnaga, kes siis rõõmsalt vahetustega Ivelettega mängisid ja mina sain rahulikult arvutis tööd teha. Lõpuks jäi Ivelette alles kella viie ajal oma lõunaunne seal ja siis magas rahulikult le kahe tunni. Lõpuks juba vaatsin, et peab üles ajama, et enne öist uneaega võiks ikka koju jõuda.

Selle nädala hitid Ivelette esituses on siis mõlema käega käsu peale kokku ja lahti. See tähenda siis, et muudkui pigistab kätt rusikasse ja teeb jälle lahti. Ta juba kordab seda nii regulaarselt, et juhuseks seda kindlasti pidada ei saa. Teine hitt siis on, et plaksu.plaksu ja siis hakkab põhiliselt parema käega plaksu lööma ja täitsa korralikult lööb, nii et kohe kõva selge plaks käib. See on nii armas lihtsalt. Ise on ta ka nii õnnelik kui kõik ilusti välja tuleb. Kõhuli olles hakkab ka nüüd vaikselt käsi sirgu lööma ja vahepeal upitab tagumikku üles. Et siis töötame neljakäpukil liikumise nimel. Hetkel veel muidugi lõpptulemus paistab veel üsna kaugel olevat. Järgmisel nädalal lähme ehk Manilasse, siis tahaks talle selle puzzle mati muretseda, et siis oleks mugavam roomamist ja käputamist harjutada.

Nüüd juba nädal tagasi käisime Ivelettega ka Caticlanis arsti juures vaktsineerimas. Tegime siis ära selle kolmikvaktsiini, mida tavaliselt 3-kuuselt tehakse. Kuna tibul enne äratulekut pikalt nohu oli, siis jäi meil see süst õigel ajal tegemata ja nii me siis nüüd alles 4,5 kuuselt. Oehhh neid kohalikke meditsiiniasutusi küll. Haigla küll meie mõistes eriti haigla mõõtmeid välja ei andnud, aga pool tundi ootamist, rahakott 2000 pesot (u 500 krooni) tühjemaks ja oligi meil süst käes. Järgmine kord siis aprilli lõpus ja kolmas süst ehk eestis juba, või siis juuni alguses ja jällegi siin. Eks paistab, kuidas see elukene siin kulgema hakkab. Järgmine kord katsun haiglast pilti ka teha ja siia üles laadida. Peale haiglakülastust läksime Jastwani õe poole Caticlanis, kuhu siis ka teine öde koos oma lastekarjaga kohale tuli kohe. Mina sain rahulikult tööd teha ja nemad tegelesid lapsehoidmisega.

Aaaa ... ja siis 15-ndal märtsil toimus vaikselt minu sünnipäeva tähistamine. Teised eestlased on siin küll päris tihti pizzat söönud, kuid kuna mina polnud siinoleku aja kordagi pizzat tellinud, siis otsustasin pizza peo teha. Tellitud sai 12 pizzat, lisaks siis 8 pudelit rummi, 6 coca-colat, 2 ananassi mahla ja üks tort ja peo eelarve oligi 4 000 pesot ehk 1 000 krooni, kokku meid vist oli 16 inimest. Lindale ja Ristole suur tänud veel ühe tordi valmistamise eest ja muidugi tädi Patsy mangofloat oli jällegi üle kõige. Pidu ise kulges vaikselt, söödi pizzast kõhud täis, veidi kooki peale ja ja ära lahendati kõigest 3 pudelit rummi, kõik siin juba nii kaua olnud ja rummist üleküllus tekkinud, et ei läinudki enam suuremaks võtmiseks.

Aga nüüd sai meie jutt otsa ja Ivelette soovib kõigile head ööd!

No comments: